Máte dotaz? Jsme Vám k dispozici na telefonním čísle: +420 603 537 935 Email: info(a)pohankovyrej.cz


Úvod » BIO slupky » Mix pohankových a špaldových (BIO) slupek


        

Mix pohankových a špaldových (BIO) slupek

skladem

 

Skladem: 918 kg
Číslo produktu: 3
naše cena:
48 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  kg  

Účinky pohankových BIO slupek

  • mají antistresové a mikromasážní účinky
  • pomáhají proti zablokování krční páteře a následným bolestem zad, hlavy, ramen, přináší úlevu při bolestech končetin a kloubů, artróze, při migréně, nespavosti
  • svými vynikajícími tepelně izolačními vlastnostmi zabraňují prostydnutí
  • jsou elastické a vzdušné, neztrácejí objem a dokonale se přizpůsobí anatomii vašeho těla 
  • slupky jsou schopny předat vašemu organismu sluneční energii, kterou v sobě naakumulovaly. Unesou několikanásobně větší množství tepla, než špaldové slupky, proto jsou velmi vhodné na nahřívání (na sluníčku, na kachlových kamnech či na topení) a následné přiložení na bolavé místo
  • pohanková náplň absorbuje vlhkost – např. pot, přičemž nepřejímá pachy což je pro roztoče neatraktivní, takže je polštář vhodný i pro alergiky a citlivé jedince
  • blahodárně působí při migréně, nespavosti, chorobách uší, očí a tlumí onemocnění čelních dutin

Pohanka (Fagopyrum esculentum) je druh obiloviny, která patří do druhé skupiny lipnicokvětých. Má srdcovité listy. Po usušení má stále zelenou barvu a vytváří se z ní např. pohanková mouka. Pěstuje se i v Evropě jako léčivá rostlina nebo jako potravina. Je to teplomilná rostlina.

Plodem pohanky je trojboká nažka připomínající bukvici. Nažky mají hnědou, černou nebo šedou barvu, v závislosti na odrůdě. Oloupaná semena – kroupy se svou strukturou a chemickým složením podobají cereáliím. Vnější obal krup tvoří tlustá jednobuněčná vrstva světle zelené barvy. Uvnitř je škrobovitý endosperm.

Pohanka se řadí mezi pseudocereálie. Pro svoji vysokou výživovou hodnotu je označována jako funkční potravina. Je významným zdrojem flavonoidu rutinu. Je také ceněna díky své vysoké biologické hodnotě bílkovin, vyváženému složení esenciálních aminokyselin, vysokému obsahu vlákniny a rezistentního škrobu. Dále má zastoupení mastných kyselin v tuku (významný je především vysoký obsah kyseliny linoleové). Protože neobsahuje lepek, je vhodná pro osoby trpící celiakií jako náhrada běžných obilovin.

 

Účinky špaldových BIO slupek

  • posilují imunitní systém, mají uklidňující účinek a působí antidepresivně;
  • přinášejí úlevu při dně, revmatických bolestech končetin a kloubů, předcházejí tvorbě křečových žil; 
  • výrobky se špaldovými slupkami obsahují vysoké procento křemíku a proto působí k odrušení negativní energie i proti geopatogenním zónám.

Výrobky jsou vhodné pro každodenní používání a je možné jej nahřát na tělesnou teplotu na topení či na sluníčku a přiložit na bolavé místo: např. bolestivé klouby, na kolena, ztuhlé šíjové svaly tak jako pohankou plněné výrobky. Špaldové slupky udržují teplotu a příjemně uvolňují postiženou oblast. Plevy také jemně masírují zátylek. Schopnost uskladňovat vzduch umožňuje jejich dobré nahřívání na kachlových kamnech, radiátorech, nejlepší je ovšem polštářek nahřát na slunci. Naakumulovaná energie je pak dále předávána lidskému tělu. Špaldové plevy mají z plnicích materiálů nejlepší podpěrné vlastnosti. Další jejich zvláštností je také to, že pojmou v noci tělesný pot, odvádí nadbytečné teplo a vytvářejí příjemné klima na spaní. Obsahují vysoké procento kyseliny křemičité a též napomáhají tvorbě chrupavek (zejména u dětí).

Špalda (Triticum Spelta) je druh rozpadavé pšenice. Byla pěstována v Evropě již před 8 000 lety, pěstovali ji Egypťané, Keltové i Germáni. Později ustoupila šlechtěné pšenici, která vykazovala vyšší výnosy. 

V současnosti je špalda považována za zdravější alternativu šlechtěné pšenice, s vyšším podílem minerálních látek a bílkovin. Vzhledem ke své minimální reakci na hnojení umělými hnojivy, značné odolnosti proti škůdcůmchorobám a nepřízni počasí je vhodnou a často využívanou plodinou v ekologickém (organickém) zemědělství. Známé je např. jídlo tzv. špaldoto, připravené podobně jako rizoto. Ze špaldy se také vyrábí kávovina jako zdravá náhražka kávy. Ve Švýcarsku se používá jako sladová přísada (Dinkel Einsiedler bier).

Účinky MIXU

Nejlepší je slupky kombinovat, protože pohankové více drží tvar jsou těžší a špaldové jsou měkčí a lehčí. Svými vlastnostmi se velmi dobře doplňují i podporují, zvyšuje se účinek. Naše výrobky pro Vás šijeme a zhotovujeme v mnoha provedeních a variantách. Hlavními jsou polštáře, meditační sedany, válce a matrace.

KONTAKTY

Lenka Tauchmanová

Email: oazanatura(a)seznam.cz

Telefon: +420 603 537 935

YTQ4Nz