S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Máte dotaz nebo chcete poptat atypický rozměr? Jsme Vám k dispozici na telefonním čísle: +420 603 537 935 Email: info(a)pohankovyrej.cz

Přidali jsme novou kategorii Povlaky pro polštáře 28 x 37 cm a 40 x 60 cm! Nově u nás můžete platit kartou přes internet.


Úvod » BIO slupky » Špaldové BIO slupky


        

Špaldové BIO slupky

 

Číslo produktu: 2
naše cena:
45 Kč (2 €) (Nejsme plátci DPH)

do košíku:
  kg  

Účinky špaldových BIO slupek

  • posilují imunitní systém, mají uklidňující účinek a působí antidepresivně;
  • přinášejí úlevu při dně, revmatických bolestech končetin a kloubů, předcházejí tvorbě křečových žil; 
  • výrobky se špaldovými slupkami obsahují vysoké procento křemíku a proto působí k odrušení negativní energie i proti geopatogenním zónám.

Výrobky jsou vhodné pro každodenní používání a je možné jej nahřát na tělesnou teplotu na topení či na sluníčku a přiložit na bolavé místo: např. bolestivé klouby, na kolena, ztuhlé šíjové svaly tak jako pohankou plněné výrobky. Špaldové slupky udržují teplotu a příjemně uvolňují postiženou oblast. Plevy také jemně masírují zátylek. Schopnost uskladňovat vzduch umožňuje jejich dobré nahřívání na kachlových kamnech, radiátorech, nejlepší je ovšem polštářek nahřát na slunci. Naakumulovaná energie je pak dále předávána lidskému tělu. Špaldové plevy mají z plnicích materiálů nejlepší podpěrné vlastnosti. Další jejich zvláštností je také to, že pojmou v noci tělesný pot, odvádí nadbytečné teplo a vytvářejí příjemné klima na spaní. Obsahují vysoké procento kyseliny křemičité a též napomáhají tvorbě chrupavek (zejména u dětí).

Špalda (Triticum Spelta) je druh rozpadavé pšenice. Byla pěstována v Evropě již před 8 000 lety, pěstovali ji Egypťané, Keltové i Germáni. Později ustoupila šlechtěné pšenici, která vykazovala vyšší výnosy. 

V současnosti je špalda považována za zdravější alternativu šlechtěné pšenice, s vyšším podílem minerálních látek a bílkovin. Vzhledem ke své minimální reakci na hnojení umělými hnojivy, značné odolnosti proti škůdcůmchorobám a nepřízni počasí je vhodnou a často využívanou plodinou v ekologickém (organickém) zemědělství. Známé je např. jídlo tzv. špaldoto, připravené podobně jako rizoto. Ze špaldy se také vyrábí kávovina jako zdravá náhražka kávy. Ve Švýcarsku se používá jako sladová přísada (Dinkel Einsiedler bier).

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZTkxNz